Schneeberg

05.05.2014 20:11

Schneeberg Alsó-Ausztria legmegasabb hegye. Legmagasabb csúcsa a 2076 méter magasban található Klosterwappen. Schneeberg a kirándulók igazi paradicsoma. Közelsége miatt a magyarok köréban is igen népszerű. Távolság Bécstől: 70km.

Schneeberg kiváló kirándulóterep, akár egynapos túrával is teljesíthető a hegycsúcs elérése, melyhez több, könnyebb és nehezebb túraútvonal is rendelkezésre áll.
Az túrautvonalak közül a legkönnyebb, ezáltal a leghosszabb is egyben, a hegyi vasút vonalát követi, Losenheimből indul. Ennek az útnak kevés túratapasztalattal rendelkezők is nyugodtan nekivághatnak.

A Schneeberg vasúttal való utazás önmagában is egy külön élmény, hiszen az út gyönyörű erdőkön át, alpesi rétek mellett vezet egy csodálatos, páratlan szépségű világba.

Akik csak kisebb kirándulásra vágynak, nem feltétlenül akarják meghódítani a legmagsabb csúcsot, azok számára kiváló célpont lehet az 1213 méter magas Schober csúcs ahol fantasztikus panorámában gyönyörködhetünk.

A szalamandra mintázatúra festett vonat két kocsiból áll, Puchbergből (577 m) indul és egészen a fennsík széléig viszi az utasokat. 1897 óta üzemel, a 9,8 km-es útat kb. 60 perc alatt teszi meg, 1218 méter szintkülönbség legyőzésével.

Április végétől November végéig közlekedik, télen a sok hó miatt nem üzemel. Jegyet nem csak a teljes útra, hanem egyes résztávolságokra is lehet váltani, amit érdemes elővételel megvenni.

A vasút állomásai:

  • Puchberg
  • Hengsttal
  • Hengsthütte
  • Ternitzerhütte
  • Baumgarten
  • Hochschneeberg

—————

Zurück