I. méhek napja a bécsi városházán 13. Mai 2014

08.05.2014 07:57

Mézes nap a bécsi városházán

Első alkalommal rendeznek méhek napját a bécsi városházán, ahol a rovarokkal kapcsolatos információk mellett mézpiaccal, mézkóstolóval, bemutató-kaptárral és méhhotel-készítő műhellyel várják az érdeklődőket. Az osztrák főváros területén jelenleg 5267 méhcsalád él összesen 450 kaptárban, amelyet 600 méhész gondoz.

 

Az ingyenesen látogatható rendezvényen az érdeklődők nemcsak a méhekkel kapcsolatos hasznos, gyakorlati tanácsokat kaphatnak például arról, hogy miként lehet a méhek számára is csábítóan berendezni egy virágládát, vagy ki lehet allergiás a méhcsípésre, de saját mézet is pergethetnek, amit szuvenírként kis üvegben hazavihetnek. Emellett mézpiac, kóstolók, bemutató kaptár és barkácsműhely is várja a látogatókat, ahol szakértő irányításával méhhotelt és méhviasz-gyertyát készíthetnek.

Bécs városának régóta szívügye a méhek védelme, amiért évek óta sokat tesz is. Az osztrák főváros nem csupán aktív támogatója az ökológiai gazdálkodásnak; szakemberei természetbarát módon kezelnek számos rétet és parkot, hogy a Bécsben élő mintegy 200 millió méhnek mindig legyen elegendő tápláléka. Újabban egyre több városi létesítményben, például az Ebs Wien víztisztító telepen, a központi temetőben, a Dunaszigeten helyeznek el méhkaptárakat. Kiadványokkal, rendezvényekkel is fölhívják a lakosság figyelmét a méhek igényeire.

Tovabbi info : https://www.wien.gv.at/umwelt/natuerlich/bienentag.html

—————

Zurück