Coburg palota

12.05.2014 19:56

Napjainkban elegáns Relais & Châteaux luxusszállodaként működik az egykoron hercegi tulajdonban lévő bécsi belvárosi rezidencia. A palotát a Koháry házba beházasodó Szász-Coburg-Gothai Ferdinánd herceg építtette Karl Schleps 1839-es csodálatos neoklasszicista stílusú tervei alapján.



A még 19. században lerombolt palotát a későbbi újjáélesztés során a múlt értékes részleteinek megőrzését alapul véve végezték, miközben mára feltűnő, modern megoldásokkal egészítették azt ki. Közvetlenül a bejáratnál hatalmas ultramodern üveg átrium fogadja a betérőket, kontrasztos, az uralkodócsalád nagyságát hangsúlyozó márványszobrok és lenyűgöző kristálycsillárok környezetében. Az évszázadot átívelő stíluselemek váltakozása a klasszikus miliőbe integrált modern elemeken keresztül folytatódik a 35 egyedien berendezett luxuslakosztályok kialakításában is.

Az épület renoválása során feltárták a palota alatt lévő régi védelmi helységeket is, ahol egy több mint 5 000 palackos borospincét alakítottak ki egy hangulatos üvegtetős megoldással, amely különleges megvilágítást garantál a patinás pincének. Egyedülállónak számít különlegesen ritka borgyűjteménye a tekintetben, hogy a világ egyik legnagyobb Mouton Rothschild, Château d'Yquem és Pétrus gyűjteményével rendelkezik. Például egy 1811 Château-Yquem ritkaság ára 75 ezer €, egy exkluzív borvacsora 6 ezer €, míg egy szilveszteri vacsorával egybekötött Bécsi Újévi Koncert közel 12 ezer € is lehet. A kulináris élményekről 2011 tavaszától a két Michelin-csillagot is szerzett Silvio Nickol gondoskodik.



2009-ben a Coburg-palotában pihent Madonna is a kelet-európai koncertjei között. A művésznő kifejezetten élvezte a luxusszálloda kompromisszumok nélküli kulináris alkotásait. Egyik különleges kérése érdekességként, hogy egy teljesen külön szobát biztosítsanak Louis Vuitton bőröndjei számára.

Alapítás éve:1845
Alapító:Szász-Coburg-Gothai Ferdinánd
Tevékenységek:Kastélyszálló
Központ:Bécs
Website:www.palais-coburg.com
 
 

—————

Zurück