Bécsi húsvéti vásár 2014

07.04.2014 07:26

Hagyományos húsvéti díszek és művészien díszített tojások, kulináris ínyencségek és zenei program várják Önt áprilisban Bécs húsvéti piacain. A piacok kis látogatóik számára is számos szórakozási lehetőséget kínálnak.



A Schönbrunni kastély előtt található húsvéti piac a legromantikusabb húsvéti piacok egyike. A kastély barokk díszletei előtt mintegy 60 kiállító kínál a kulináris örömök mellett dekoratív húsvéti díszeket és ausztriai kézműves munkákat. A gyermekek kiválóan szórakoznak a húsvéti marcipánnyúl-készítő műhelyben, a húsvéti csokorkötésnél, a húsvéti tojásvadászatnál, valamint a Gyermekmúzeumban, miközben a felnőttek a húsvéti vásári dzsesszt élvezik.



A Freyungon, az óváros egyik szép, régi terén található bécsi óvárosi húsvéti piacon állítják Európa legmagasabb tojáshegyét kereken 40 000 festett húsvéti tojásból. Ezen kívül megtalálható itt számos húsvéti különlegesség a húsvéti pogácsától a húsvéti sültbárányig, iparművészet, virágkötészet, a legkisebbeknek pedig húsvéti barkácsműhely, bábjátékok, valamint egy nyúlól. A húsvéti vásár Bécs óvárosában az idén április 5-én nagy ünnepséggel üli meg 25-ik jubileumát.



Az Am Hofon megrendezett kézműipari vásáris teljes mértékben a húsvéti hagyományok égisze alatt áll művészi díszítésű tojásaival és virágkölteményeivel, ezen kívül szemgyönyörködtető iparművészeti termékeket is találhatunk itt.



Szórakoztató húsvéti ünnepség várja a kis és nagy látogatókat húsvét vasárnapján, április 20-án a Práterben. A programban élőzene, húsvéti parádé, valamint színes gyermekműsor szerepel, színházzal, és egy varázslatos mágusbemutatóval.



Húsvéti vásár a Schönbrunni kastélyban


2014. április 5. és 21. között, naponta 10-től 19 óráig

https://www.ostermarkt.co.at


Schönbrunni kastély (Schloss Schönbrunn)Schönbrunner Schlossstraße 

1130   Wien 

https://www.schoenbrunn.at


Húsvéti vásár Bécs óvárosában


2014. április 4. és 21. között, naponta 10-től 19.30-ig

https://www.altwiener-markt.at

1010   Wien 


Am Hof kézműipari vásár


2014. április 4. és 21. között, naponta 11-től 19 óráig

https://www.kunsthandwerksmarkt.at

Am Hof

1010   Wien 



Húsvéti ünnepség a Práterben


2014. április 20.

https://www.praterservice.at

Prater

1020   Wien 




—————

Zurück