10 éves a Sisi Múzeum

30.04.2014 19:37

Tízedik születésnapját a Hofburgban található Sisi Múzeum egy időszaki kiállítással ünnepli meg, amely betekintést enged Erzsébet császárné imperiális ruhásszekrényébe.

 

2004. április 4-én nyitották meg a Sisi Múzeumot a bécsi Hofburg császári lakosztályaiban. Azóta több mint hatmillió látogató csodálta meg az Erzsébet császárné életéből származó több mint 300 kiállítási tárgyat. A tízéves jubileum alkalmából most a császári lakosztály két termében megrendezik a Selyem - csipke - hermelin című tárlatot. Most első alkalommal csodálhatjuk meg egy helyen a legendás császárné két ruháját, egy fésülködőköpenyét, egy fürdőköpenyét, egy hermelin együttesét, fehérneműit, és különböző divatkellékeit.
Az egyik ruha különösen szembetűnő: Erzsébet császárné vejének tulajdonából származik, és egy 2012-es árverésen vásárolták meg. Egy jelentéktelennek tűnő ruhásdobozba volt csomagolva, a császárné hagyatékából származó további tárgyak és emléktárgyak közé, amelyek így sok évtizedig érintetlenül fennmaradhattak. Ez a ruhásdoboz és tartalma képezi most a Trabantenstube (szárnysegédi szoba) kiállításának magját, az Audienzwartesaal (a kihallgatási váróterem) látogatói pedig ruhákat, fehérneműt, bundákat csodálhatnak meg.

 

—————

Zurück