A tenger háza-Haus des Meeres

08.05.2014 12:39

A Tenger Háza részlegein édesvízi és tengeri halakat tekinthetünk meg, földközi-tengeri halakat és a hazai vizek halait, a magasban pedig cápákat.

Pörölycápa medence    Kávézó a Tenger Házának tetején    Krokodil
Feketeúszójú szirtcápa    Búvár a cápamedencében    Légvédelmi torony a kilátóteraszhoz vezető külső lépcsővel
 
A Tenger Házában található Ausztria legnagyobb akváriuma: a 300.000 literes medencében fekete- és fehérúszójú szirticápák, bambuszcápák úszkálnak, valamint "Puppi", a tengeri teknős. 2013 szeptembere óta további fénypontot jelent a valamikori légvédelmi torony 10. emeletén a pörölycápák számára elhelyezett 150 000 literes tartály. Az ugyanekkor megnyitott 11. emeleti kávézóból lélegzetelállító kilátás nyílik Bécsre.A Trópusi házban és a Krokiparkban szabadon repülő madarak, szaladgáló majmok, krokodilok és további, a biotóphoz tartozó állatokkal találkozhatunk. A terrárium részlegben mérges, valamint óriáskígyók, hüllők, levélvágó hangyák és madárpókok kaptak szállást. A „Hullámtörő szikla" elnevezésű élményakvárium lehetővé teszi a gyerekek számára, hogy az akvárium padlójába épített „búvársisakokon" keresztül testközelből tapasztalják meg a trópusi halak világát. Egy mesterséges cseppkőbarlang grottában több mint 100 éjszakai állatot és barlanglakót figyelhetünk meg: mérges óriás ezerlábúakat, ostorlábúakat, harci tücsköket, szem nélküli barlangi halakat, és az UV-fényben kísértetiesen világító skorpiókat.



A gyerekeknek igazi dzsungelélményben lehet részük!

Etetési időpontok és vezetések

"Ragadd meg" a természetet - szerda, 14 óra. Itt a szó legszorosabb értelmében lesz, amit "megragadhatunk":

  • Ki szeretne egy cápával egyszer teljesen veszélytelenül testközelbe kerülni vagy érezni, milyen megérinteni a bőrét?
  • Ki szeretne mélyen egy hírhedt piranha torkába nézni vagy megérinteni egy kobrát?
  • Ki szeretné tudni, hogyan néz ki belülről egy teknős páncélja és hogyan épül fel?
  • Vagy megtapogatta már a mérges rája tüskéjét a szigonyával?
  • Ki szeretne egyszer élőben találkozni egy medúza bébivel, közelről megtekinteni a tengeri csillagok szemeit, a méreggel telt hernyótüskéket, vagy egy egyszemű küklopsz-rákot? Erre most lehetőséget nyújt a mikroszkóp show.

Cápamerülés csütörtök 18
Cápa- és piranhaetetés szerda, vasárnap 15
Hüllőetetés vasárnap 10, csütörtök 19

 

További attrakció a tetőteraszról Bécs városának háztetőtengerére nyíló panoráma. A sportos látogatók megmászhatják a 192 fokból álló toronylépcsőt, amely kívülről kapcsolódik az épülethez, és az állatkert megtekintésétől függetlenül 35 méteres magasságból élvezhetik a kilátást.

 

Tenger Háza Vivarium Bécs (Haus des Meeres Vivarium Wien)

    Fritz-Grünbaum-Platz 1 (Esterházypark)
    1060   Wien

 

—————

Zurück